Çok Güzeller

Doğumdan sonra seks

5 Ağustos 2007 Pazar

Çok yorgunsunuz, kendinizi iyi hissetmiyorsunuz ve eğer yeni anne olmuşsanız vücudunuz size ait değilmiş gibi geliyor. Haftalardır kendinize beş dakika bile ayıramadınız. Bunu bırakın "sevişmek" kelimesinin "s"sini hatırlamıyorsunuz…



Şunu unutmayın bazı çiftler yeni bir bebek sahibi olduktan sonra, yani doğumdan kısa bir süre sonra, eski cinsel yaşamlarına geri dönerler. Bazılarının bu dönemi aşması ise bu kadar kolay olmaz. Bunu kendinize sorun etmeyin doktorunuz altı hafta sonrasına yeşil ışık yaktıysa altı hafta sonra birlikte olmanız gerekmiyor. Yeni bir anne olarak kendi duygusal ve fiziksel durumunuzun düzelmesini bekleyin. Kendinizi hazır hissettiğinizde zaten her şey normale dönecektir. Bu zaman dilimi içinde eşinize karşı soğuk davranabilirsiniz. Yeni anne-baba olmanın tadını çıkarın ve birbirinize karşı anlayışlı davranmaya çalışın.

Hazır olduğunuz zaman ilk yapacağınız düzenli bir cinsel yaşam için zaman ayarlaması yapmak olacaktır. Bir defa birlikte olmaya başladığınızda doğal olarak gerisi gelecektir. Şu an için bebek sahibi olmak hayatınızdaki en önemli şey fakat unutmayın ki cinsellikte bir ilişki için en önemli şey. Ve sekse zaman ayırmak için elinizden geleni yapın…

Yavaş olun

Kadınların çoğu doğumdan sonra acıdan korkarlar, erkekler ise kadınlara acı vermekten. Bu yüzden konuşmaktan çekinmeyin, birbirinizi zorlamayın. Sizin için en rahat olacak pozisyonu düşünün ve rahat olduğunuz şekilde ilişkiye girin.

Cinsel yaşamınıza geri dönmeye hazırsanız:

Gün boyunca seks yapmaktan bahsedin: Partnerinize onu düşündüğünüzü ve onu arzuladığınızı gösterin.

Yatağa erken girin: Yeni anne-baba olmuş çiftlerin birbirlerine ayıracakları zaman dilimi oldukça kısıtlıdır. Bu nedenle yatağa erken girin ve yapılacak işleri yarına bırakın. Böylece birbirinizle ilgilenebilirsiniz.

Rahat olun: Hayatınızdaki her şey özellikle de cinsel yaşamınız değişti. Eskisi gibi sabah, akşam seks yapmayı beklemeyin. Artık sizin için doğru zamanı bulmak önemli. İstediğiniz zaman birbirinizle olacağınızı düşünmeyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazıyı Puanla !!